
Od švýcarského vynálezu k celosvětovému fenoménu
Ěric Favre, švýcarský inženýr, zaměstnanec společnosti Nestlé, vždy věděl, že bude vynálezcem, ale byla to jeho italská manželka, která mu ala výzvu, k vytvoření dokonalého espressa. Pár se vydal do Itálie, procházet italské bary a hledat tu nejlepší kávu.
Na nějakou dobu se usadili v Římě a navštěvovali oblíbenou Caffé Sant´Eustachio, kterou dnes turističní průvodnci považují za nejlepší espresso bar v hlavním městě. Zvědavý pár si všiml, že mnoho místních obyvatel navštěvovalo konkrétní kavárnu a rozhodli se, že se naučí obchodní triky a přípravy espressa.
Kávové kapsle byly vyvinuty s cílem zjednoduši a zpřístupnit přípravu kvalitní kávy široké veřejnosti, eliminiovat potřebu specializovaných znalostí a vybavení.